Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Να μην ξεχνάμε τις πολεμικές αποζημιώσεις των Γερμανών» ζητά η Πανθελπουσιακή

«Να μην ξεχνάμε τις πολεμικές αποζημιώσεις των Γερμανών» ζητά η Πανθελπουσιακή

Με ανακοίνωσή της, η Πανθελπουσιακή, επισημαίνει: «Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη χώρα μας, κρίνεται σκόπιμο να αναφερθούμε στην μη καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία στη χώρα μας και σε μια σύνθετη ιστορική κρίση που βιώνουμε όλοι .Μια καθημερινότητα σε κρίση και ένα συνεχές οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας, έχει ρίξει ένα μεγάλο κομμάτι του Λαού μας σε επίπεδα φτώχειας που θυμίζουν άλλες εποχές.

Την ανεργία σε τεράστια ποσοστά, την αύξηση των αυτοκτονιών, την καταπάτηση δικαιωμάτων, το ξεπούλημα του Δημοσίου πλούτου, την φορολογική αφαίμαξη του Ελληνικού Λαού, πηγάζει ένα ζήτημα νομιμότητας των μέτρων. Μάλιστα, όλα αυτά λαμβάνουν χώρα σε μία Δημοκρατία υπό καθεστώς ομηρίας από τη Γερμανία και τις κεφαλαιαγορές υπό τη σκέπη των Βρυξελλών. Με "χρηματικές βοήθειες" που θα εκταμιεύονται μετά από χιλιάδες απολύσεις, καθώς το σχέδιο της Τρόικα προβλέπει την απόλυση 150.000 Δημοσίων υπαλλήλων την περίοδο 2008 - 2015 και μια σειρά αποκρατικοποιήσεων μέρους του Δημοσίου. Δεν γίνεται κάθε φορά να εκταμιεύονται δόσεις προκειμένου ΟΧΙ να καλύψουν της ανάγκες του Ελληνικού Λαού αλλά των πιστωτών. Ο Γερμανικός εκβιασμός για άμεση χρεωκοπία σε περίπτωση μη υλοποίησης της ατζέντας τους, επαναφέρει το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων για τις φρικαλεότητες του 3ου Ράιχ στην χώρα μας από το 1941 έως το 1944 και την μη καταβολή τους μετά την ενοποίηση της Γερμανίας βάση της Συμφωνίας του Λονδίνου.

Στην δική μας περιοχή, στο τέως Δήμο Τροπαίων κατασκευάστηκε την περίοδο 1950 - 1955 στο ποταμό Λάδωνα, ένα φράγμα το οποίο συνδέεται μέσω αγωγού με το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της Δ.Ε.Η. «στην περιοχή αυτή, στην αρχαιότητα υπήρξε η πόλης-κράτος ΘΕΛΠΟΥΣΑ» και η κατασκευή τους χρηματοδοτήθηκε μέσω του σχεδίου «Μάρσαλ» και κατασκευάστηκαν εξολοκλήρου από Ιταλικές πολεμικές αποζημιώσεις με κόστος 679.000.000δρχ .Οι πολεμικές αποζημιώσεις από την Ιταλία μέσω του σχεδίου «Μάρσαλ» επενδύθηκαν μεταξύ άλλων, για την οργάνωση και λειτουργία της Δ.Ε.Η. με την κατασκευή και άλλων υδροηλεκτρικών σταθμών στη χώρα μας, καθώς επίσης και πολλών σχολείων προκάτ. Οι Ιταλοί προχώρησαν στην καταβολή αποζημιώσεων και την κατασκευή έργων ως μία προσπάθεια εξομάλυνσης των επιπτώσεων του πολέμου. Απεναντίας, οι Γερμανοί ως κατεξοχήν υπεύθυνοι, για την συνέχιση και τη βαναυσότητα του πολέμου τους, έχουν καταβάλει ένα πενιχρό κομμάτι των αποζημιώσεων. Η Γερμανική επέλαση έσπειρε το θάνατο σε 1.125.960 Έλληνες, με εκατοντάδες περιστατικά εκδίκησης απέναντι σε άμαχους πολίτες σε όλη την χώρα, όπως έγινε και στο δικό μας χωριό Χώρα. Την περίοδο της Κατοχής, οι Γερμανοί "απέσπασαν" δάνειο από την "Ελληνική κατοχική κυβέρνηση" που το καθόρισαν τότε οι ίδιοι οι Γερμανοί, αμέσως μετά το πόλεμο σε 3,5δις δολάρια (σε τιμές 1944), το οποίο σήμερα με τους τόκους και τον πληθωρισμό υπερβαίνει τα 106,5 δις δολάρια, σύμφωνα με το Γερμανό ιστορικό K.H.Roth. Η κύρια θέση της Γερμανίας εκτός από κάποιες μικρές χρηματικές και υλικές αποζημιώσεις που δεν ξέρουμε αν μπήκαν στα ταμεία της χώρας μας, είναι η στήριξη τους για την ένταξη μας στην Ε.Ο.Κ., και έτσι "ξέπλυναν τα εγκλήματα τους". Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Ελλάδα δικαιούται 162 δις συν 58 δις που είναι οι τόκοι. Η Ελλάδα, τηρώντας τη Συμφωνία του Λονδίνου το 1953, δεν απαίτησε την καταβολή αποζημιώσεων έως ότου ενοποιηθεί η Γερμανία παρόλο που είχε προβάλει τις αξιώσεις της προτού βυθιστεί στον Εμφύλιο Πόλεμο. Μετά από την ανεκτική στάση της χώρας μας, θα περίμενε κανείς ότι οι Γερμανικές κυβερνήσεις δε θα δικαιούνταν να κατακρίνουν τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας για ανευθυνότητα και ασυνέπεια και μάλιστα σε μία περίοδο διεθνούς οικονομικής κρίσης, ιδίως όταν η ιστορία δείχνει ότι η Γερμανική οικονομική ανάπτυξη, βασίζεται πάνω στη ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ των αποζημιώσεων στους λαούς που κατακρεουργήθηκαν και καταδικάστηκαν σε οικονομική στενότητα.
Διερωτάται εύλογα κανείς, γιατί οι Ιταλικές αποζημιώσεις είναι εμφανείς, σε χρησιμότητα και χρόνο και για ποιό λόγο οι Γερμανοί εταίροι είναι πιο αυστηροί απέναντί μας και μας κατακρίνουν για βραδυκινησία, τη στιγμή που εκείνοι χρωστούν στην χώρα μας εδώ και 69 χρόνια; Πόσο ποιό εξόφθαλμος γίνεται σήμερα ο εκβιασμός της "επόμενης δόσης" που χρειάζεται η Ελλάδα για να ικανοποιήσει τους δανειστές της. Πώς δικαιολογεί ο κύριος Σόιμπλε μία τέτοια κατάφορη αδικία από ένα θεωρούμενο "κράτος δικαίου" όταν έχει συμβάλει προσωπικά στην αφαίμαξη του Ελληνικού Λαού ήδη εδώ και 4 χρόνια; Και για να είμαστε ρεαλιστές, αν σταθούμε μόνο στο αναγκαστικό δάνειο που απέσπασαν οι Γερμανοί από την Εθνική Τράπεζα το 1942 αντιλαμβάνεται κανείς, ότι ο εκβιασμός των δόσεων σε συνδυασμό με τα προαπαιτούμενα μέτρα δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια μετατροπής του Ελληνικού κράτους σε Γερμανικό «προτεκτοράτο» σε συνάρτηση με την επιβολή μίας οικονομικής υποδούλωσης και άλωσης της Εθνικής κυριαρχίας των Ελλήνων, μάλιστα υπό την αιγίδα της Ε.Ε. που υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε ως μια προσπάθεια αλληλοϋποστήριξης.
Αν αυτή η κατάσταση Κύριε Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά την επιβολή δικτατορικών "καταστάσεων" ,με οικονομικό και αντί-Συνταγματικό τρόπο, στη σύγχρονη Ευρώπη, τότε θα πρέπει μάλλον να θεωρήσουμε τον αυταρχισμό γενετήσιο χαρακτηριστικό των Γερμανικών κυβερνήσεων.
Υ.Γ. 1ο Το παρόν ΔΕΝ αποτελεί πολιτική παρέμβαση της Πανθελπουσιακής Ένωσης, αλλά, μία προσπάθεια ανάδειξης των σύγχρονων προβλημάτων της πατρίδας μας και είναι αποτέλεσμα της αγωνίας μας για το μέλλον της νέας γενιάς.
Υ.Γ.2ο Εκπέμπουμε ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ σε όλους τους Συλλόγους της Ελληνικής Επικράτειας και της Ομογένειας να ενεργοποιηθούν ποικιλοτρόπως προς εξυπηρέτηση του Εθνικού συμφέροντος.» 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...