Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χριστουγεννιάτικη κίνηση αγάπης και ανθρωπιάς για τα άτομα με αναπηρία στην Αρκαδία (vd)

Χριστουγεννιάτικη κίνηση αγάπης και ανθρωπιάς για τα άτομα με αναπηρία στην Αρκαδία (vd)
Μία σημαντική κοινωνική προσφορά έγινε από το ΚΕΚ Ανάπτυξη και Εξέλιξη προς το Σύλλογο ΑΜΕΑ Αρκαδίας. Ειδικότερα, προσφέρθηκε ένα αναπηρικό αμαξίδιο και σε αυτό το σημαντικό γεγονός, δεν θα μπορούσε να λείψει το «Καλημέρα Αρκαδία» το οποίο είναι και θα συνεχίσει να είναι πάντα «παρών» σε κάθε θέμα που αφορά τα άτομα με αναπηρία στην περιοχή μας.
Να σημειωθεί ότι όλο και περισσότερος κόσμος ευαισθητοποιείται και βοηθά τα ΑΜΕΑ στην Αρκαδία. Η Wind Τρίπολης θα προσφέρει μέρος των εσόδων, από τις γιορτές, θα τα προσφέρει στα άτομα με αναπηρία, ενώ υπάρχουν επίσης κι άλλες προφορές από επιχειρήσεις και μεμονωμένους πολίτες που στήριζαν και στηρίζουν τα ΑΜΕΑ.
«Παλιά, οι συμπολίτες μας δεν ήθελαν να μάς αποδεχτούν, αλλά όσο περνά ο καιρός, μάς αποδέχονται περισσότερο. Λέω στους γονείς ατόμων με αναπηρία, να μην κλείνουν τα άτομα στο σπίτι τους. Πρέπει να βγουν έξω στην κοινωνία» είπε ο Πρόεδρος της περιφερειακής οργάνωσης Πελοποννήσου ΑΜΕΑ και Πρόεδρος των ΑΜΕΑ Αρκαδίας, Νίκος Καραλής.
«Εμείς τα άτομα με αναπηρία, είμαστε το 10% του πληθυσμού. Έξω κυκλοφορούν ελάχιστοι. Πολλοί κλείνονται στα σπίτια τους, επειδή δεν υπάρχουν υποδομές και επειδή κάποιες οικογένειες κρατούν μέσα στο σπίτι τα ΑΜΕΑ. Εμείς, εδώ, στο Σύλλογο της Αρκαδίας προσπαθούμε να βγάλουμε τα άτομα με αναπηρία στο δρόμο, να γίνουν ενεργοί πολίτες» τόνισε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ Αρκαδίας, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος.
Στη συνέχεια, η υπεύθυνη Κωνσταντίνα Νάνου, από το ΚΕΚ Ανάπτυξη και Εξέλιξη, μίλησε για την απόφαση του ΚΕΚ να προσφέρει ένα αναπηρικό αμαξίδιο στο Σύλλογο ΑΜΕΑ Αρκαδίας.
 
«Αξίζουν συγχαρητήρια για αυτές τις αξιόλογες κοινωνικές προσπάθειες, με στόχο την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων, σε θέματα κοινωνικής συμπεριφοράς. Μ’ αυτά τα κίνητρα, όλοι μας θα συμβάλλουμε για μια καλύτερη κοινωνία που έχουμε ανάγκη.
Ήταν μεγάλη μου χαρά που επισκέφτηκα, μετά από την πρόσκληση του κ. Νίκου Καραλή, τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα τα γραφεία Α.Μ.Ε.Α και παραμονή Χριστουγέννων, ήμουν παρούσα σε μια εξαιρετική κίνηση αγάπης.
Με συγκίνησε ιδιαίτερα το γεγονός πως οι νέοι άνθρωποι πραγματοποίησαν κίνηση ανθρωπιάς και χάρισαν ένα μοντέρνο και λειτουργικό αμαξίδιο! Μού δίνει δύναμη να βλέπω «πράξεις» και όχι αδράνεια και λόγια από τους νέους μας!
Ακόμα όμως περισσότερο με συγκίνησαν τα λόγια του κ. Νίκου Καραλή και του κ. Τάκη Παρασκευόπουλου οι οποίοι έκαναν έκκληση σε όλους τους γονείς να βγάλουν τα παιδιά τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας στο κοινωνικό σύνολο με σκοπό να ενταχθούν και να κοινωνικοποιηθούν.
Είμαι πλέον πεπεισμένη πως μέσα από τις δράσεις τους, όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν τόσες δυνατότητες που αποδεικνύονται, μέρα με την μέρα, πιο πολύ, να δημιουργήσουν τόσα πολλά, αλλά το πιο σημαντικό από όλα να μας διδάξουν τρόπους συμπεριφοράς για μια όμορφη κοινωνία.
Κλείνοντας, εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους αλλά και τις οικογένειες τους Χρόνια Πολλά & ότι επιθυμεί ο καθένας τους να πραγματοποιηθεί και να τους ευχαριστήσω που μας δίνουν την ευκαιρία να αναδείξουμε τόσο σημαντικά θέματα της κοινωνίας.
Να θυμάστε, πως όταν προσφέρουμε απλόχερα αγάπη με ανιδιοτέλεια, μάς δυναμώνει και πάντα το καλό μας επιστρέφει πάλι με πολλή - πολλή αγάπη!!!!!!»
Έλλη Αρτοπούλου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...