Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δωρεάν σεμινάρια επιμόρφωσης από το Πανεπιστήμιο στην Τρίπολη!

Δωρεάν σεμινάρια επιμόρφωσης από το Πανεπιστήμιο στην Τρίπολη!

Δωρεάν σεμινάρια επιμόρφωσης με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ θα πραγματοποιηθούν στην Τρίπολη από διδάσκοντες του Παν/μίου Πελ/σου, του ΤΕΙ Πελ/σου και του Παν/μίου Πειραιώς και θα απευθύνονται σε πτυχιούχους Πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών τμημάτων θετικής κατεύθυνσης με έμφαση σε άτομα ηλικίας 26-64 ετών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΠΕΓΑ με τίτλο «Ανάπτυξη & Διαχείριση Ασύρματων Ευρυζωνικών και Οπτικών Δικτύων, Συστημάτων Διαχείρισης Πληροφορίας & Ελέγχου Αυτοματισμών στην Γεωργική Παραγωγή και Ηλεκτρονικό Επιχειρείν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» στο Ε.Π. Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση, αποσκοπεί στην επικαιροποίηση και εξειδίκευση γνώσεων επαγγελματιών του κλάδου Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στους παρακάτω τομείς:

Ευρυζωνικές Υποδομές: Η επικείμενη αξιοποίηση ασύρματων και ενσύρματων υποδομών MAN που έχουν εγκατασταθεί από το 2010 στα μεγάλα αστικά κέντρα της Πελοποννήσου, κυρίως σε δημόσιους φορείς, δημιουργεί εν δυνάμει μία νέα αγορά τηλεπικοινωνιακών προϊόντων και υπηρεσιών στην περιφέρεια. Με δεδομένο το μεγάλο κόστος της μετακίνησης εξειδικευμένου προσωπικού για συντήρηση και λειτουργία των υποδομών αυτών, οι εμπλεκόμενοι φορείς (ΟΤΑ, ISPs, υπεργολάβοι συντήρησης δικτύων, κ.α.) θα προτιμήσουν τις υπηρεσίες τοπικού ανθρώπινου δυναμικού, ειδικευμένου κυρίως στη συντήρηση και λειτουργία οπτικών και ασύρματων δικτύων.

Αγροπληροφορική: Εστιάζει στην αντιμετώπιση χρόνιων ζητημάτων της γεωργικής παραγωγής, που αφορούν –ανάμεσα σε άλλα- στην συντονισμένη και αποδοτική χρήση των υδάτινων πόρων της περιφέρειας, και στην γενικευμένη χρήση δικτύων συλλογής, καταγραφής και αξιοποίησης μετεωρολογικής πληροφορίας. Απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα αξίας της γεωργικής παραγωγής, δηλ. γεωργικές μονάδες, γεωπόνους, μηχανικούς περιβάλλοντος, εταιρείες παραγωγής και εμπορίας γεωργικών προϊόντων, συνεταιρισμούς, ΟΤΑ, κ.α.

Ηλεκτρονικό Επιχειρείν: Η γενικότερη οικονομική και κοινωνική κρίση έχει ήδη δημιουργήσει συγκεκριμένες τάσεις επιστροφής αποφοίτων ΑΕΙ/ΤΕΙ από τα αστικά κέντρα, σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές, όπου οι δυνατότητες επαγγελματικής δραστηριοποίησης τους, είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες. Από την άλλη πλευρά, εξελίσσεται δυναμικά η ηλεκτρονική οικονομία (e-commerce) γύρω από την (κάθετη) παραγωγή / διακίνηση / πώληση αγροτικών – παραδοσιακών προϊόντων. Για την είσοδο ή την εξέλιξη μέσα σε αυτό τον κύκλο δραστηριοτήτων (δημιουργία και λειτουργία e-shop και m-commerce για προϊόντα), παρέχεται εξειδικευμένη εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα οργανώνεται και υλοποιείται από 3 συνεργαζόμενα ιδρύματα (ΤΕΙ Πελοποννήσου, Παν. Πελοποννήσου, Παν. Πειραιώς) με την συμμετοχή καθηγητών και εξειδικευμένων εξωτερικών συνεργατών και καλύπτει όλες τις φάσεις της σχετικής θεματολογίας, από την βασική θεωρητική κατάρτιση και την εξειδικευμένη εργαστηριακή άσκηση πάνω σε υπάρχοντα συστήματα, μέχρι την επιχειρηματική λογική και τα απαραίτητα εργαλεία για την εφαρμογή της. Παρέχεται στους εκπαιδευόμενους επιλογή μεταξύ 3 κατευθύνσεων (αντίστοιχων προς τους παραπάνω τομείς), με 9 μαθήματα και 100 ώρες παρακολούθησης (68 ώρες θεωρία + 32 ώρες εργαστηριακή εξάσκηση) ανά κατεύθυνση.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 100 ώρες παρακολούθησης σε 7 εβδομάδες (6 εβδομάδες με 16 ώρες/εβδ. και 1 εβδομάδα με 4 ώρες και δυνατότητα αναπληρώσεων ωρών) και θα πραγματοποιηθεί σε 2 κύκλους:

Α' Κύκλος: περίοδος Μαίου – Ιουνίου 2015

Β' Κύκλος: περίοδος Ιουνίου – Σεπτεμβρίου 2015 (τον Αύγουστο δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα)

Σε κάθε κύκλο θα συσταθούν 3 τμήματα των, αντίστοιχα προς τις 3 κατευθύνσεις του προγράμματος:

Τμήμα 1ο: Ευρυζωνικές Υποδομές

Τμήμα 2ο: Αγροπληροφορική

Τμήμα 3ο: Ηλεκτρονικό Επιχειρείν

Τα μαθήματα θα διεξάγονται κυρίως απογευματινές ώρες και Σαββατοκύριακα και θα υπάρχει υποστήριξη της παρακολούθησης μέσω συστήματος τηλεκπαίδευσης.

Όροι Συμμετοχής

Oι στοχευόμενοι απόφοιτοι, είτε εργάζονται στο αντικείμενό τους και επιθυμούν να εξελιχθούν, είτε είναι άνεργοι / ετεροαπασχολούμενοι και επιθυμούν να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους για να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους Πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών τμημάτων θετικής / τεχνολογικής κατεύθυνσης, ηλικίας 26-64 ετών, ή εφόσον διαθέτουν ισότιμο τίτλο της αλλοδαπής με συναφές αντικείμενο (ή έχουν αποδεδειγμένη επαγγελματική δραστηριότητα στους συγκεκριμένους τομείς). Προτεραιότητα συμμετοχής θα δοθεί:

σε αποφοίτους ηλικίας άνω των 45 ετών και

σε αποφοίτους χωρίς μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Για την διευκόλυνση της παρακολούθησης και την ελαχιστοποίηση των εξόδων μετακίνησης, οι κύκλοι εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις των συμμετεχόντων οργανισμών, κυρίως στις πόλεις της Τρίπολης και Καλαμάτας.

Αξιολόγηση – Πιστοποιητικά – Πιστωτικές Μονάδες

Οι συμμετέχοντες αξιολογούνται με την ενεργό συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του προγράμματος (διαλέξεις, σεμινάρια, ασκήσεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις), τις εργασίες ατομικές ή/και ομαδικές, τις εργαστηριακές τους δεξιότητες, τις τελικές εξετάσεις (ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε μαθήματος) και τέλος από μία συνολική εσωτερική αξιολόγηση από όλους τους εκπαιδευτές του προγράμματος.

Οι βαθμολογίες και οι πιστωτικές μονάδες που θα αποδοθούν στους εκπαιδευόμενους θα είναι σύμφωνες με το ευρωπαϊκό πλαίσιο που πρέπει να ικανοποιούν τα Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης αυτής της κατηγορίας. Κάτι ανάλογο θα ισχύσει και για τον τίτλο που θα τους απονεμηθεί. Προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος αποτελεί η παρακολούθηση του 85% των ωρών της κάθε κατεύθυνσης κατ' ελάχιστον και της λήψης βαθμολογίας μεγαλύτερης των 80/100. Οι επιμορφούμενοι αυτής της κατηγορίας θα λάβουν από το πρόγραμμα Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης. Αντίστοιχα, όσοι από τους επιμορφούμενους επιτύχουν βαθμολογία μικρότερη των 50/100 θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης, ενώ όσων η βαθμολογία είναι 50 – 80/100, θα λάβουν Πιστοποιητικό Συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα αντιστοιχεί σε 10 πιστωτικές μονάδες, οι οποίες καθορίζονται με βάση τον ορισμό των ευρωπαϊκών πιστωτικών μονάδων ECTS, ο οποίος είναι σύμφωνος και με τα μαθησιακά αποτελέσματα και τους σκοπούς του κάθε μαθήματος. Ο απόφοιτος του προγράμματος θα λαμβάνει πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας, όπου θα αναφέρονται εκτός από τη βαθμολογία και οι πιστωτικές μονάδες, ώστε να μπορέσει να τις αξιοποιήσει σε άλλο πρόγραμμα του ίδιου ή διαφορετικού ιδρύματος.

Αίτηση – Δικαιολογητικά (θα υποβληθούν μετά την επίσημη ανακοίνωση του Προγράμματος)

Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα:

Αίτηση υποψηφιότητας.

Τίτλοι σπουδών νομίμως επικυρωμένοι. (Αν οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από ίδρυμα του εξωτερικού πρέπει να συνοδεύονται από αναγνώριση ισοτιμίας του ΔΟΑΤΑΠ).

Βιογραφικό σημείωμα.

Προαιρετικά δικαιολογητικά για την υποστήριξη της αίτησης:

Αποδεικτικά επαγγελματικής δραστηριότητας (π.χ. βεβαιώσεις απασχόλησης, συμβάσεις έργου, κ.α.).

Αποδεικτικά εκπλήρωσης κοινωνικών κριτηρίων (χαμηλό εισόδημα, ανεργία, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, κ.α.).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...