Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στο 8th Regional Growth Conference συμμετείχε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Στο 8th Regional Growth Conference συμμετείχε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο 8th Regional Growth Conference, που έγινε στις εγκαταστάσεις της Achaia Clauss στην Πάτρα, στο διάστημα 2-4 Ιουλίου 2020.

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών διοργάνωσε σε προσυνεδριακό επίπεδο το Digital Dialogue του Υφυπουργού για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γρηγόρη Ζαριφόπουλου. Ο κ. Ζαριφόπουλος απάντησε σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου κ. Νίκου Υποφάντη που αφορούσαν την ψηφιακή διακυβέρνηση και τις ψηφιακές δεξιότητες. Αναφέρθηκε ξεχωριστά στις δράσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ιδιαίτερα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων και την υποστήριξη της διαδικασίας ψηφιοποίησης σε όλους τους τομείς της χώρας.

Σε ψηφιακό περιβάλλον έγινε και η συνεδρία για τις Γεωπολιτικές Ανακατατάξεις στη Βαλκανική και την Ανατολική Μεσόγειο, υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων. Με συντονιστή τον Αναπλ. Καθηγητή κ Τζιφάκη και ομιλητές τους Επίκ. Καθηγητή Ευστάθιο Φακιολά, Επίκ. Καθηγητή Αντώνη Κλάψη, Αναπλ. Καθηγητή Σωτήρη Ρούσσο, Επίκ. Καθηγητή Σωτήρη Πετρόπουλο, την Επισκέπτρια Ερευνήτρια κα Μαρία Καραγιάννη και τον Εντεταλμένο Διδάσκοντα κ. Αναστάσιο Βάλβη έγινε μια σφαιρική παρουσίαση της τρέχουσας κατάστασης και της εκτίμησης των ανακατατάξεων στην περιοχή.

Ο Καθηγητής κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ήταν ένας από τους ομιλητές στο session για τις «Ευρωπαϊκές Χρηματοδοτήσεις: Η Μεγάλη Στιγμή».

Η ομιλία του Καθηγητή Παναγιώτη Λαργκόβα, Πρόεδρο του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) συγκέντρωσε έντονο ενδιαφέρον στη θεματική του ρόλου των Δημοσίων Επενδύσεων στην Περιφερειακή Ανάπτυξη, που έγινε υπό την αιγίδα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας απαντώντας στο ερώτημα «Τι είδους δημόσιες επενδύσεις και σε ποιους τομείς θα χρειαστούν οι Περιφέρειες «μετά» την πανδημία;»

Μια διαφορετική προσέγγιση στο συνέδριο ήταν η διοργάνωση από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Πάτρα του Θερινού Σχολείου με θέμα «Τεχνολογίες και Υπηρεσίες Ευφυών Συστημάτων». Το Θερινό Σχολείο απευθύνονταν σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που ενδιαφέρονται για α) Ευφυή Κυβερνοφυσικά και Υπηρεσίες, β) Ψηφιακές δεξιότητες και Προηγμένες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες και γ) Αναλυτική Επιχειρήσεων και Επιστήμη Δεδομένων, αλλά αναζητούν εκτός από τη θεωρητική τεκμηρίωση των θεματικών ενοτήτων και την πρακτική ενασχόληση των αντικειμένων, μέσα στις τρεις ημέρες που διήρκησε η εκπαίδευση.

kerameus katsis

Με αφορμή την παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στο συνέδριο και την παρουσία του Πρύτανη στον ίδιο χώρο λόγω της συμμετοχής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στις εργασίες του συνεδρίου, ο κ. Κατσής είχε συνάντηση εργασίας με την κα Κεραμέως. Μέσα σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα ο Πρύτανης ενημέρωσε την Υπουργό για όλες τις δράσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε ακαδημαϊκό, οργανωτικό και ερευνητικό επίπεδο. Συζήτησαν για τις δράσεις της Σχολής Μηχανικών στην Πάτρα με αφορμή το 8ο Αναπτυξιακό Συνέδριο και παρουσίασε το πλάνο της λειτουργίας του Πανεπιστημίου, προωθώντας το σύνολο των θεμάτων της ακαδημαϊκής κοινότητας σε όλες τις πόλεις που έχει σημείο παρουσίας το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Τέλος, πρέπει να επισημάνουμε την ουσιαστική συμμετοχή των φοιτητών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, που εθελοντικά βοήθησαν όλες τις μέρες στο Συνέδριο δίνοντας με τη σειρά τους μεγάλη ώθηση στην επιτυχία του συνεδρίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...