Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιατί δεν έχουν αναρτηθεί δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης στην ιστοσελίδα του Δήμου Γορτυνίας;

Γιατί δεν έχουν αναρτηθεί δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης στην ιστοσελίδα του Δήμου Γορτυνίας;

Με παρέμβασή του, μέσα από το kalimera-arkadia.gr, ο οικονομολόγος MBA, Βασίλης Στασινόπουλος, θέτει τρία ευλόγα ερωτήματα για το Δήμο Γορτυνίας. Ερωτήματα οποία αφορούν τη μη ανάρτηση περιουσιακών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, τη μη εκπόνηση Πενταετούς Τεχνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος και ότι δεν έχει συνεδριάσει η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Στασινόπουλος, γράφει:

p>Σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 61 του Ν.3852/2010 ο Δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να τη δημοσιοποιούν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου.

Γιατί λοιπόν στην ιστοσελίδα του Δήμου Γορτυνίας δεν έχουν αναρτηθεί οι εν λόγω δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης;

Σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 266 του Ν.3852/2010 ορίζεται “Για το μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό των δήμων εκπονείται το Πενταετές Τεχνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Τ.Ε.Π.) το οποίο εξειδικεύεται κατ’ έτος σε Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης (Ε.Π.Δ.) και ετήσιο Προϋπολογισμό. Το Τεχνικό Πρόγραμμα καταρτίζεται και υποβάλλεται μαζί με το Ε.Π.Δ., αποτελεί μέρος του και επισυνάπτεται ως παράρτημα σε αυτό.” Επίσης στη παρ. 6 του άρθρου 267 του Ν.3852/2010 αναφέρεται “Οι δήμοι, που συνιστώνται με τον παρόντα νόμο καταρτίζουν το επιχειρησιακό τους πρόγραμμα έως τις 30/09/2011.”

Γιατί λοιπόν ο Δήμος Γορτυνίας δε μερίμνησε για την εκπόνηση Πενταετούς Τεχνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος;

Στο άρθρο 76 (Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης) του Ν. 3852/2010- "Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης"- αναφέρεται χαρακτηριστικά:

"Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης συνεδριάζει δημόσια, μετά από πρόσκληση του προέδρου της, υποχρεωτικά μια φορά το χρόνο, πριν από τη σύνταξη των προσχεδίων του προϋπολογισμού και του ετήσιου προγράμματος δράσης και τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις (3) μήνες για άλλα θέματα που εισάγονται προς συζήτηση"

Γιατί κατά συνέπεια το πρώτο τρίμηνο του 2012 (Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος) η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Γορτυνίας δε συνεδρίασε;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...