Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καθαρίστηκαν ρέματα στο Κορύθιο για να μην πλημμυρίσουμε το χειμώνα! (vd)

Καθαρίστηκαν ρέματα στο Κορύθιο για να μην πλημμυρίσουμε το χειμώνα! (vd)

Σε συνεργασία του Δήμου με την εταιρία ΔΕΣΦΑ – που πραγματοποιεί το έργο του αγωγού φυσικού αερίου, μέσω της Δημοτικής ενότητας Κορυθίου – ξεκίνησε ο καθαρισμός ρεμάτων στις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Βασιλείου, Νεοχωρίου, Ζευγολατιού, Στενού και Παρθενίου.

Το πρωί της Τρίτης, ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης με τον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Μπούρα, είδαν από κοντά τις εργασίες οι οποίες έχουν γίνει ως τώρα και έλεγξαν τις καταβόθρες τόσο του Ζευγολατιού όσο και τη μία από τις τρείς του Παρθενίου.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι οι συγκεκριμένες περιοχές του Κορυθίου αλλά και της Τεγέας, είναι μεγάλης αγροτικής εκμετάλλευσης και γι’αυτό έσπευσαν άμεσα και ενόψει του χειμώνα, να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού αυτών των ρεμάτων. Ενώ ορισμένες καταβόθρες και ρέματα, είχαν να καθαριστούν για χρόνια. Επισήμανε ο κ. Σμυρνιώτης, ότι θα πρέπει να καθιερωθεί μια περιοδική συντήρηση προκειμένου, να μην κινδυνεύσουν οι αγρότες παραγωγοί των περιοχών, όπου υπάρχουν ρέματα και καταβόθρες, κυρίως από πλημμύρες.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Μπούρας επισήμανε, ότι η διαδρομή του όλου έργου ανέρχεται στα

20 χιλιόμετρα

και έτσι με αυτόν τον τρόπο, η περιοχή θωρακίζεται σε ένα ενδεχόμενο βαρύ καιρικό φαινόμενο. Ενώ, θα ακολουθήσουν παρόμοιοι καθαρισμοί και σε άλλες, Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Τρίπολης.

Μαζί Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος τόνισαν, ότι και οι πολίτες θα πρέπει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο ως αναφορά, την προσοχή και τον καθαρισμό των ρεμάτων, από ρήψεις απορριμμάτων και μπαζών.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ! 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...