Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Φωτογραφίες και βίντεο από την ομιλία του Παναγιώτη Καρβελά

Φωτογραφίες και βίντεο από την ομιλία του Παναγιώτη Καρβελά

Η κεντρική προεκλογική ομιλία του Παναγιώτη Καρβελά έγινε την Πέμπτη 3 Μαΐου 2012, στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Η κάμερα του kalimera-arkadia.gr και κατέγραψε εικόνες και βίντεο.

DSC05101DSC05110DSC05104DSC05105DSC05109DSC05102DSC05106DSC05100DSC05113DSC05107

Η κεντρική προεκλογική ομιλία του Παναγιώτη Καρβελά έγινε την Πέμπτη 3 Μαΐου 2012, στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Η κάμερα του kalimera-arkadia.gr και κατέγραψε εικόνες και βίντεο.

Η ΟΜΙΛΙΑ

Φίλες και φίλοι,

 

Η χώρα μας διανύει σήμερα ημέρες γκρίζες και δύσκολες. Το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και η πολιτική αβεβαιότητα έχουν οδηγήσει τους Έλληνες στην ανασφάλεια και τη χώρα μας σε απαξίωση. Η προηγούμενη κυβέρνηση απέτυχε να περιορίσει τις δημόσιες δαπάνες, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει και να περισώσει ένα σύστημα που δημιούργησε και με το οποίο συγκυβέρνησε για δεκαετίες. Ταυτόχρονα απομύζησε με φόρους την κοινωνία και κάθε υγιή οικονομική πρωτοβουλία. Αφού δυσφήμισε τη χώρα σε όλη την υφήλιο, την οδήγησε στο ΔΝΤ και την Τρόικα και πρόσφατα στη χρεοκοπία. Επιχείρησε τη δημιουργία διχαστικών διλημμάτων στην κοινωνία αποφασίζοντας τη διενέργεια δημοψηφίσματος για να συγκαλύψει την ανικανότητα και τις ευθύνες της. Σήμερα φεύγει αφήνοντας πίσω φτώχια και δυστυχία και μια χώρα διχασμένη, απομονωμένη διεθνώς, χωρίς προοπτικές για το αύριο και με τα παιδιά της να αναζητούν το μέλλον τους στο εξωτερικό. Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος μας, Αντώνης Σαμαράς, ως αντιπολίτευση έδειξε τη μέγιστη υπευθυνότητα, Πιστή στις ιδεολογικές της αρχές στέκεται απέναντι στον κρατισμό, τις συντεχνίες, τα συμφέροντα και τα μονοπώλια που εκμεταλλεύθηκαν τον τόπο μας και εγγυάται τη διασφάλιση της ενότητας του λαού, την αξιοπρέπεια της χώρας μας στο εξωτερικό και τον απεγκλωβισμό των δημιουργικών δυνάμεων από τον κρατικό εναγκαλισμό.

 

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στη μεταπολίτευση, οι πολιτικοί βρίσκονται στο στόχαστρο. Πολιτικοί όλων των κομμάτων, ηλικιών και τάσεων λοιδορούνται και κατηγορούνται για την κατάσταση της οικονομίας και της χώρας μας. Κατηγορούνται για λανθασμένες πολιτικές επιλογές, για αδυναμία ανασυγκρότησης της διαλυμένης από καιρό δημόσιας διοίκησης, για ρουσφετολογική νοοτροπία, για διαφθορά, πλουτισμό, αλαζονεία. Πέραν των ευθυνών όλων όσων διαχειρίστηκαν τα τελευταία χρόνια τη δημόσια εξουσία είναι βασικό να επισημάνουμε τη στάση ζωής τους, κατά τη διάρκεια του πολιτικού τους βίου. Είναι πλέον δεδομένο, ότι οι πολιτικοί και κατά συνέπεια η πολιτική έχουν απομακρυνθεί από τον λαό. Η συνύπαρξη και διασύνδεση με άλλες κοινωνικές και οικονομικές τάξεις, οι επιδράσεις από το εξωτερικό, η πολυτελής διαβίωση οδήγησαν πολλούς σε νέα ήθη, αλαζονεία και αδιαφορία για όσους τους εξέλεξαν. Απομακρύνθηκαν κατά συνέπεια από την κοινωνία και επόμενο ήταν να τους απορρίψει και αυτή με τη σειρά της. Ο πολιτικός οφείλει με τη στάση του να σέβεται διαχρονικές ηθικές αρχές και αξίες και να αποτελεί παράδειγμα για όλους.

 

Τα τελευταία χρόνια υποπέσαμε σε τραγικά λάθη και αποτύχαμε να αντιμετωπίσουμε το κατεστημένο πολιτικό-διοικητικό σύστημα, που δημιουργήθηκε με πελατειακά κριτήρια και τα οργανωμένα συμφέροντα προχωρώντας σε ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις, που απαιτούνταν για την έξοδο από τον φαύλο κύκλο των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και της μεγέθυνσης του δημοσίου χρέους. Το μόνο που έγινε ήταν η επιβολή φορολογικών μέτρων και η οριζόντια μείωση μισθών και συντάξεων του δημοσίου με καταστροφικά αποτελέσματα. Αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής είναι η ασφυκτική πίεση που προκλήθηκε στον ιδιωτικό τομέα και η συνεχής εμβάθυνση της ύφεσης. Οι επενδύσεις μειώθηκαν, η βιομηχανική παραγωγή περιορίστηκε και το εμπόριο υποχώρησε σημαντικά. Ταυτόχρονα οι τράπεζες περιόρισαν δραματικά τη χορήγηση κεφαλαίων στραγγαλίζοντας ακόμα και τις πιο υγιείς επιχειρήσεις. Την ίδια στιγμή 15 δις ευρώ από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ λιμνάζουν και παραμένουν αδιάθετα και η πολιτικοοικονομική κατάσταση ανακόπτει συνεχώς την εισροή κεφαλαίων μέσω ξένων επενδύσεων. Οι ελληνικές επιχειρήσεις ασφυκτιούν από την έλλειψη ρευστότητας, που είναι απολύτως απαραίτητη για την ανάληψη επενδυτικών πρωτοβουλιών που θα οδηγήσει στην αναδιάρθρωση του οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης. Με την ύφεση να φτάνει αθροιστικά το 20% του ΑΕΠ για το διάστημα 2008-2012 και έναν στους τέσσερεις εργαζόμενους να είναι άνεργος (25%), η κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχουν πια. Η αντιμετώπιση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων μέσω ρηξικέλευθων μεταρρυθμίσεων είναι επιτακτική αλλά αποτελεί μόνο το ένα σκέλος της προσπάθειας που πρέπει να καταβληθεί. Χρειάζεται η υιοθέτηση μιας αποτελεσματικής και ευρείας συναίνεσης αναπτυξιακής πολιτικής, η οποία θα τονώσει την ελληνική οικονομία και μακροπρόθεσμα θα οδηγήσει σε βιώσιμη ανάπτυξη, που είναι και το ζητούμενο.

 

Καθημερινά συζητάμε για οικονομικά μέτρα, περικοπές, δημοσιονομική προσαρμογή, ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που μετατρέπουν την καθημερινότητα των πολιτών σε μια αριθμητική εξίσωση. Την ίδια στιγμή μεγάλες Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έχουν μετακομίσει και δραστηριοποιούνται σε αναπτυσσόμενες χώρες άλλων ηπείρων, αποκομίζοντας για λογαριασμό των μετόχων τους υπερκέρδη, εκμεταλλευόμενοι το φτηνό εργασιακό περιβάλλον, την χαμηλή φορολογία και την ελαστική νομοθεσία των χωρών αυτών. Τη στιγμή που ο παγκόσμιος πλούτος αυξάνεται, οι πολίτες γίνονται όλο και πιο φτωχοί. Η μέση αστική τάξη, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της σύγχρονης κοινωνίας, συρρικνώνεται με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ανάπτυξη, η σταθερότητα και η ειρήνη. Ο απλός πολίτης βρίσκεται πια εγκλωβισμένος σε μια γκρίζα καθημερινότητα, όπου κυριαρχούν τα χρέη, η ανεργία, το άγχος και η ανασφάλεια. Ο πολίτης καλείται να σηκώσει όλο το βάρος της αναδιάρθρωσης χωρίς καμία απολύτως προετοιμασία ή στήριξη. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο πως ήδη παρατηρείται αύξηση των προβλημάτων υγείας, των αυτοκτονιών και της εγκληματικότητας. Η κοινωνία ασθενεί και καθίσταται όλο και πιο αδύναμη. Οι πολίτες χρειάζονται μια ανθρώπινη αντιμετώπιση και στήριξη για να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους. Σ’ αυτή την πραγματικότητα, πολιτεία αλλά και όλοι μας, έχουμε υποχρέωση να σταθούμε αλληλέγγυοι σε όσους έχουν ανάγκη την βοήθειά μας και αυτή πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.

 

Η Αρκαδία τις τελευταίες δεκαετίες εμφανίζει μια συνεχή μείωση του πληθυσμού, ερημοποίηση, οικονομικό μαρασμό και εγκατάλειψη της αγροτικής παραγωγής. Για να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση χρειάζονται συγκροτημένες πολιτικές, οι οποίες θα επαναφέρουν την ανάπτυξη, την αισιοδοξία και την στήριξη. Αδυνατώ να πιστέψω πως οι Αρκάδες, που σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν επιτύχει και καταξιωθεί, να μην μπορούν εδώ στην Αρκαδία να πραγματοποιήσουν ένα μικρό θαύμα. Για το σκοπό αυτό καταθέτουμε μια σειρά πολιτικών, τέσσερεις κεντρικές πολιτικές για την ανάπτυξη της Αρκαδίας, οι οποίες εάν εφαρμοστούν μπορούν να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη ώστε να αντιστραφεί η σημερινή πραγματικότητα.

 

ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ

Η ανάπτυξη της γεωργίας μπορεί να ανοίξει το δρόμο για χιλιάδες ανέργους και να αποτελέσει το έναυσμα για την αναζωογόνηση της ελληνικής επαρχίας. Για να πετύχουμε πρέπει να σχεδιάσουμε μια νέα αγροτική οικονομία που θα στηρίζεται στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας, στην ενίσχυση των «επώνυμων» πιστοποιημένων ποιοτικών προϊόντων, στη θεσμοθέτηση κινήτρων για ιδιωτικές επενδύσεις και μεταποίησης της πρωτογενούς παραγωγής, στην ενθάρρυνση των βιολογικών καλλιεργειών και στη μείωση της φορολογίας. Η Μαντινεία, που κατεξοχήν παράγει νωπά κηπευτικά προϊόντα, κεράσια, βύσσινα, μήλα, κουκιά, σταφύλια, πατάτες, σκόρδα, κάστανα, μπορεί και πρέπει να πρωτοστατήσει στη νέα αυτή αγροτική οικονομία. Είναι επιτακτική η μετεξέλιξη των αγροτών σε σύγχρονους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, που θα διευθύνουν σύγχρονες αγροτικές επιχειρήσεις, ακολουθώντας τους κανόνες της αγοράς με έμφαση στην παραγωγικότητα και βασικό στόχο τη δημιουργία ποιοτικών και πιστοποιημένων προϊόντων, με διεθνή αναγνώριση.

 

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Η Μεγαλόπολη διαθέτει δυο σημαντικά στρατηγικά πλεονεκτήματα. Με την ολοκλήρωση των υπό κατασκευή οδικών αξόνων θα βρίσκεται ουσιαστικά στο κέντρο της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου, σε απόσταση αναπνοής από όλες τις μεγάλες πόλεις. Ταυτόχρονα, διαθέτει και ένα εξαιρετικά εκπαιδευμένο και έμπειρο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, κληρονομιά της σημαντικής βιομηχανικής δραστηριότητας στην περιοχή. Και τα δύο αυτά πλεονεκτήματα οφείλουμε να τα εκμεταλλευτούμε για να διασφαλίσουμε το μέλλον του τόπου. Η δημιουργία μονάδων παραγωγής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική λύση για να στηριχθεί η μελλοντική οικονομία της Μεγαλόπολης. Η πρόσφατη πρόταση για τη δημιουργία τεχνολογικού πάρκου από το Επιμελητήριο Αρκαδίας κινείται προς τη κατεύθυνση αυτή, καθώς μπορεί να αποτελέσει το κίνητρο για την προσέλκυση επενδύσεων και την αύξηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η νέα αυτή οικονομία θα έρθει να συμπληρώσει την υφιστάμενη βαριά βιομηχανία της ενέργειας, δημιουργώντας νέες συνθήκες ανάπτυξης για τις επόμενες γενεές.

 

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΝΟΥΡΙΑ

Άμεση είναι η ανάγκη βελτίωσης των υποδομών και πρωτίστως του οδικού δικτύου, που παραμένει απαρχαιωμένο και επικίνδυνο, έτσι ώστε να βελτιωθεί η πρόσβαση από την Αργολίδα και την ενδοχώρα του Νομού. Παράλληλα, η πρόσφατη πρωτοβουλία για τη δημιουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη, η απόφαση για την κατασκευή λιμανιού στο Άστρος και η αναβάθμιση άλλων λιμενικών εγκαταστάσεων, θα συμβάλλουν στη διάνοιξη νέων τουριστικών και εμπορικών δρόμων και θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά στην άφιξη ξένων επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή. Για να αποκομίσουμε, όμως, τη μέγιστη υπεραξία στον τουρισμό από την προσπάθεια μας, οφείλουμε να καταλήξουμε σε μια συνολική στρατηγική που θα επικεντρώνεται στην προβολή, τη διαφήμιση, την πιστοποίηση της ποιότητας, με επίκεντρο τη διασύνδεση της τουριστικής αγοράς μας με την πλούσια και αναπτυγμένη τουριστική λεκάνη του Νοτίου Αιγαίου, από την οποία μπορούμε να αποκομίσουμε πολλά. Θα πρέπει να σπάσει η συγκοινωνιακή και τουριστική απομόνωση της περιοχής μας από τις Κυκλάδες, τη Δωδεκάνησο, την Κρήτη και την πρωτεύουσα. Πρέπει να δημιουργηθούν θαλάσσιες συγκοινωνίες, έστω και τους τουριστικούς μήνες, για να διασυνδεθεί η Κυνουρία με την πλούσια τουριστική αγορά της ευρύτερης περιοχής. Είναι αδιανόητο οι ξένοι επισκέπτες να μετακινούνται με ευκολία από νησί σε νησί, ακόμα και προς τα παράλια της Τουρκίας και την ίδια στιγμή να αδυνατούν να επισκεφτούν την Κυνουρία.

 

ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑ

Η αειφόρος ανάπτυξη, μια ελληνική λέξη, η οποία εμπεριέχει την συνέχεια της ζωής και της διαφύλαξης των φυσικών πόρων, αποτελεί τη σύγχρονη εναλλακτική πρόταση στην ανάπτυξη, που σχεδιάζεται και υλοποιείται λαμβάνοντας υπόψη την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα. Στόχος της είναι η μέγιστη δυνατή απολαβή αγαθών από το περιβάλλον, χωρίς όμως να διακόπτεται η φυσική παραγωγή αυτών των αγαθών σε ικανοποιητική ποσότητα και στο μέλλον. Η αειφόρος ανάπτυξη αποτελεί για τη Γορτυνία το καταλληλότερο μοντέλο ανάπτυξης, ώστε να δημιουργηθεί μια νέα οικονομία με πρωταγωνιστές τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, επιχειρηματίες, αγρότες, παραγωγούς και άλλους, με σεβασμό στο εξαιρετικά πλούσιο περιβάλλον της. Τη τελευταία δεκαετία ορισμένες περιοχές της Γορτυνίας γνώρισαν, κυρίως χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία, σημαντική ανάπτυξη, ταυτόχρονα, όμως, πολλές έμειναν δεκαετίες πίσω. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στη συλλογή, ζύμωση και υλοποίηση νέων ιδεών που από σήμερα και σε βάθος χρόνου θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου, των ανθρώπων και των παιδιών του.

 

Φίλες και φίλοι,

Κοινό αίτημα της Ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία χρόνια είναι ο εκσυγχρονισμός της χώρας και ιδίως του δημόσιου τομέα ο οποίος παραμένει δυστυχώς απαρχαιωμένος. Τι είναι όμως αυτό που κάνει κάθε αλλαγή στο δημόσιο τόσο δύσκολη; Τι είναι αυτό που έκανε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να προτιμά την πτώχευση από την αναδιάρθρωση του κράτους; Μετά την μεταπολίτευση και ιδιαίτερα τα τελευταία τριάντα χρόνια δημιουργήθηκε ένα δημόσιο τέρας που απομυζά όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Άκρατος καπιταλισμός και σοσιαλιστικός εναγκαλισμός οδήγησαν στη δημιουργία μονοπωλίων, στη δαιμονοποίηση του κέρδους, σε κοινωνικές ανισότητες, σε προνομιούχους και μη. Αντί το δημόσιο να υπάρχει για να υπηρετεί τον πολίτη και να ελέγχει την ιδιωτική πρωτοβουλία έγινε επιχειρηματίας, δυνάστης, εκτροφείο και θερμοκοιτίδα διαφθοράς. Οι υγιείς δυνάμεις του τόπου πρέπει να ενωθούμε για έναν κοινό σκοπό. Να αναδιαρθρώσουμε τη χώρα, να αποκαταστήσουμε το κύρος της και να δημιουργήσουμε νέο πλούτο για τις επόμενες γενιές. Δεν πρέπει να αυταπατόμαστε. Ο αγώνας θα είναι μακρύς και δύσκολος. Πρέπει, όμως, να προσπαθήσουμε και να πετύχουμε.

Με ρωτάνε πολλοί γιατί κατεβαίνω στην πολιτική. Γιατί επιλέγω μια τόσο δύσκολη στιγμή για να πολιτευτώ. Γιατί να διακινδυνεύσω μια επαγγελματική καριέρα 25 και πλέον ετών. Θα σας απαντήσω με πολύ απλά λόγια. Η οικογένεια μου έχει βιώσει τον τελευταίο αιώνα, όπως και πάρα πολλές άλλες οικογένειες από την Αρκαδία, τρείς γενιές ξεριζωμού. Δεν θέλω τα παιδιά μου όπως και πολλά άλλα παιδιά του τόπου μας να αποτελέσουν την τέταρτη γενιά ξεριζωμού. Έχουμε όλοι ευθύνη, απέναντι στους προγόνους μας που οδήγησαν αυτή την χώρα σε ένα υψηλό επίπεδο και την έφτασαν ανάμεσα στις τριάντα πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. Έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας από τα οποία σήμερα έχουμε στερήσει την ελπίδα και την αισιοδοξία για το αύριο. Πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε για το καλύτερο, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας.

Στις προσεχείς εκλογές ο κόσμος καλείται να διαλέξει ανάμεσα σε τρεις πολιτικές. Η πρώτη είναι αυτή της πλήρους άρνησης του μνημονίου και των διεθνών μας υποχρεώσεων. Αν αυτή κυριαρχήσει θα βιώσουμε τον αιφνίδιο θάνατο της οικονομίας, διότι η μονομερής αποχώρηση από το μνημόνιο, χωρίς να μπορούμε να βγούμε στις αγορές, θα οδηγήσει σε πλήρη και άμεση χρεωκοπία της χώρας με απρόβλεπτα προβλήματα και συνέπειες για το μέλλον της. Η δεύτερη πολιτική είναι αυτή που μας έφερε μέχρι εδώ. Η συνέχιση δηλαδή του μνημονίου όπως εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα. Αυτό θα οδηγήσει σε αργό θάνατο την οικονομία που θα συρρικνώνεται μέχρι να καταρρεύσει. Αυτό που προτείνει η Νέα Δημοκρατία είναι μια τρίτη πολιτική της αναγέννησης της χώρας, η οποία θα διατηρήσει ορισμένα τμήματα του μνημονίου, κυρίως σε ότι αφορά την αναδιάρθρωση του κράτους. Θα δίνει όμως έμφαση στην αναδιοργάνωση του κράτους, της διαφάνειας, των θεσμών, της ανάπτυξης, στη μείωση της φορολογίας, σε κίνητρα για επενδύσεις. Η πολιτική αυτή διαφέρει τόσο πολύ από την πολιτική του σημερινού μνημονίου, ώστε οι πολίτες μαζικά να την προκρίνουν και να τη στηρίξουν επιλέγοντας τη Νέα Δημοκρατία στις 6 Μαίου.

 

Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Συνηθίζουμε να λέμε πως η κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι κρίσιμη και πως οι  εκλογές που έρχονται είναι οι πιο σημαντικές από τις προηγούμενες. Οι εκλογές της 6ης Μαίου είναι όμως χωρίς αμφιβολία κρίσιμες. Οι πιο σημαντικές μετά τη μεταπολίτευση και της εγκαθίδρυσης της Δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή καθώς το αποτέλεσμα τους θα κρίνει τη τύχη των επομένων γενεών. Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν νέες πολιτικές και μια νέα πολιτική γενιά, που θα αντικαταστήσει σταδιακά τη γενιά του Πολυτεχνείου που κυβέρνησε τα τελευταία 35 χρόνια. Η ευθύνη όλων μας είναι μεγάλη καθώς η νέα κυβέρνηση θα έχει ως πρόκληση να καθοδηγήσει τη χώρα και να την επαναφέρει από τη δύσκολη σημερινή συγκυρία, σε τροχιά ανάπτυξης και στη θέση που της αξίζει. Σήμερα περισσότερο ίσως παρά ποτέ είναι επίκαιρη η ρήση του Αντισθένη, αιρετικού για την εποχή του που πριν 2500 χρόνια  έλεγε χαρακτηριστικά: «Οι πόλεις καταστρέφονται, όταν δεν μπορούν οι πολίτες να διακρίνουν τους τιποτένιους από τους σπουδαίους». Η Νέα Δημοκρατία, ο Πρόεδρος μας Αντώνης Σαμαράς και όλα τα στελέχη έχουμε έντονη συναίσθηση των ευθυνών που αναλαμβάνουμε. Και είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε.

Σας ευχαριστώ!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...