Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Θέλεις να θεραπευθείς; Γράφει η Μοναχή Αικατερίνη

Θέλεις να θεραπευθείς; Γράφει η Μοναχή Αικατερίνη
Η  φύση  προκειμένου για την υγεία  μας, μας  παρέχει, «μικρά  εργοστάσια»  που  μπορούν  και  μεταβολίζουν  ότι  ανθυγιεινό.

Αυτά τα «εργοστάσια» βρίσκονται ανάμεσα στο φυτικό και το ζωϊκό βασίλειο. . Εδώ,  έχουμε  να  κάνουμε  με  καθαρή  ενέργεια.Και αυτή  είναι  τα  μανιτάρια..

Υπάρχει μανιτάρι που αναπτύσσεται στα σπλάχνα ενός εντόμου και ξεπροβάλει από το κεφάλι του, σκοτώνοντας επομένως και το έντομο. Αυτό   το  μανιτάρι ,ήταν παλαιά,  προνόμιο των αυτοκρατόρων της Κίνας.Το δε κόστος του ανερχόταν στις 8.000 δολάρια το κιλό.

 Η ιδιότητά του είναι εξαιρετική,  γιατί  αυξάνει την οξυγόνωση των ιστών και του εγκεφάλου κατά 20% - 30%. Γι αυτό τον λόγο τo παίρνουν και οι αθλητές χωρίς να θεωρεiται ουσία ντόπινγκ. Εκτός λοιπόν και από την χρήση του στην αποκατάσταση των καταγμάτων και του γύρω ιστού, αν το συνδυάσουμε με άλλα ειδικά μανιτάρια που διεγείρουν τον νευρικό αυξητικό παράγοντα NGF, θα μπορούμε να έχουμε άριστα αποτελέσματα σε ασθένειες όπως  Alzheimer – Parkinson – Εγκεφαλικά……….

Ένα από τα χρήσιμα μανιτάρια είναι το Coprinus comatus.

Είναι το μανιτάρι ενάντια στον Διαβήτη τύπου 1 & 2. Δρά και διευκολύνει  τον μεταβολισμό των σακχάρων, ενεργοποιεί και προστατεύει τα β κύτταρα του παγκρέατος και αυξάνει την ευαισθησία των μυών, του ήπατος και του εγκεφάλου στην Ινσουλίνη.

Το μανιτάρι Coprinus περιέχει Βανάδιο. Ένα μέταλλο πολύ σπάνιο, με δράση όμοια με εκείνη της ινσουλίνης. Το Μαγγάνιο, που επίσης εμπεριέχεται στο Coprinus, είναι εκείνο που ελέγχει τον μεταβολισμό των σακχάρων.Επίσης,και ο πολυσακχαρίτης SPS, εμπλουτισμένος με Σελήνιο,  μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου.

Είναι επίσης ανοσοενισχυτικό.Χρησιμοποιείται στην χρόνια κολίτιδα, αποτοξινώνει το ήπαρ από φάρμακα, αλκοόλ, τροφές … … και μειώνει τις τρανσαμινάσες.

Περιέχει αντικαρκινικά συστατικά και ενδείκνυται κατά του καρκίνου του  μαστού ανακόπτοντας το παράγοντα NF-Kb και  τα καρκινικά κύταρα ΕR+ και ΕR- .Ενδείκνυται όμως και  κατά  του  σαρκώματος.

Μελέτες για το  Coprinus, σε καρκινικά κύτταρα του προστάτη (LNCaP), έδειξαν ότι ανακόπτει την καρκινική ζωή των κυττάρων πριν την φάση G1 του κυτταρικού κύκλου.

Επίσης μία πρωτεϊνα που απομονώθηκε από το Coprinus , η - Υ3 -έδειξε ότι εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων –MGC-803.

Μπορεί, για τα παραπάνω μανιτάρια να βρίσκουμε κάποιες πληροφορίες, λίγοι όμως γνωρίζουν και τα συνδιάζουν ,ανάλογα με την πάθηση ή το σύμπτωμα.
 
+ Αικατερίνα Κανέλλου Μοναχή
Ιατρός Φυτοθεραπευτής
 Μέλος S.I.Fit του Πανεπιστημίου της Siena
 Μέλος ASSIRI
Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου-Καλτεζών
22027 Κάτω Ασέα - Τηλ: 27910-23535
www.monikaltezon.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...