Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μια συγκλονιστική «Αντιγόνη» καθήλωσε τους θεατές στην Τρίπολη! (vd)

Μια συγκλονιστική «Αντιγόνη» καθήλωσε τους θεατές στην Τρίπολη! (vd)
Μ’ ένα χορό, δοσμένο ως υπουργικό συμβούλιο, υπακούοντας τυφλά τις αποφάσεις του σκληρού ηγεμόνα Κρέοντα, ο οποίος με διάγγελμα του αποφασίζει να θυσιάσει την Αντιγόνη, σαν μια άλλη Ελλάδα, επειδή δεν υπάκουσε στις διαταγές και στους νομούς των ανθρώπων, ο σκηνοθέτης κερδίζει το στοίχημα, περνώντας το μήνυμα για τη σημερινή κατάσταση, πιο καθαρό και πιο επίκαιρο από ποτέ, στους θεατές.
Με λιτή εμφάνιση, από τους ηθοποιούς μέχρι τα σκηνικά, μένει στην ουσία του έργου και στη δύναμη του λόγου.
Οι ερμηνείες, έντονες και καθαρές, χωρίς φαμφάρες και εντυπωσιασμούς, καταφέρνουν και τρυπώνουν στο μυαλό σου, προβληματίζοντας σε για αρκετή ώρα μετά.
Πόσο επίκαιρος ο λόγος του Σοφοκλη, για έννοιες όπως η εξουσία, η δύναμη, η ανταρσία, η αγάπη και η ελευθερία που τις βλέπεις σαν αντανάκλαση, ίδιες στον καθρέφτη του «σήμερα».
Όλα αυτά παρουσιάστηκαν μπροστά στα μάτια ενός κατάμεστου θεάτρου, στο Άλσος Αγίου Γεωργίου, στην Τρίπολη, αφήνοντας τον κόσμο συγκινημένο και αρκετό όρθιο να χειροκροτεί δυνατά, μετά το τέλος της παράστασης.
H παράσταση ήταν σε νέα μετάφραση της Παναγιώτας Πανταζή και σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, μέσα σ’ ένα ποιητικό εικαστικό περιβάλλον και τη σύγχρονη μουσική εκδοχή του Σταύρου Γασπαράτου.
Ερμηνεύσαν οι ηθοποιοί: Nικήτας Τσακίρογλου, Ιωάννα Παππα, Σταύρος Ζαλμάς, Νίκος Αρβανίτης, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Χρήστος Πλαίνης, Κώστας Βελέτζας, Γιώργος Παπαπαύλου, Μάνος Καρατζογιάννης, Γιώργος Νούσης.
Δείτε φωτογραφίες και video από την παράσταση.
Μ.Σ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...