Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Auricularia: Ένα εξαιρετικό αντιβιοτικό και παυσίπονο της φύσης

Auricularia: Ένα εξαιρετικό αντιβιοτικό και παυσίπονο της φύσης
AURICULARIA
Auriculae Judae – Το αυτί του Ιούδα
Η Auricularia αποτελεί εξαιρετικό αντιβιοτικό, και μπορεί προς τούτο να συνδυασθεί και με το Agaricus. Επίσης είναι παυσίπονο Buscopan - like (terpeni).
Ως Buscopan - like λοιπόν χαλαρώνει τους μύες των ουρητήρων και έτσι διευκολύνει την κάθοδο των λίθων προς την ουροδόχο κύστη και την αποβολή του.
Δρα στο μυαλό – στην καρδιά – στο έντερο και στις αρθρώσεις.
Οι πολυσακχαρίτες της Auricularia ΑΑΡ αυξάνουν την δύναμη της αριστεράς κοιλίας (στην καρδιά), και καθιστούν αυτό το μανιτάρι, αντιπηκτικό, καρδιοτονωτικό, ανοσοδιεγερτικό και αντιοξειδωτικό.
Οι β-γλυκάνες που περιέχει η Auricularia της προσδίδουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.
Η αδενοσίνη της, είναι εξαιρετικό αγγειοδιασταλτικό, αυξάνει την ποσότητα του αίματος που φιλτράρεται από τους νεφρούς (VFG) και προφυλάσσει τα τοιχώματα των νεφρικών αρτηριών. Επίσης λόγω του ότι η αδενοσίνη κρατά υπό έλεγχο την παραγωγή της αδρεναλίνης και με δράση ανάλογη με εκείνη των β-αναστολέων πολεμά τις έκτοπες συστολές, την ταχυκαρδία, και τις αρρυθμίες.
Όμως η auricularia δεν προστατεύει μόνον την καρδιά αλλά και τον εγκέφαλο, τους οφθαλμούς (διαβήτη ... ...), παρέχοντας περισσότερο Ο2.
Η auricularia αυξάνει το GABA και έτσι έχουμε μια αγχολυτική δράση, που αυξάνει με την χορήγηση Βαλεριάνας και του Ginseng (Ashwaganda).
 
+ Αικατερίνα Κανέλλου Μοναχή
Ιατρός Φυτοθεραπευτής
 Μέλος S.I.Fit του Πανεπιστημίου της Siena
 Μέλος ASSIRI
Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου-Καλτεζών
22027 Κάτω Ασέα - Τηλ: 27910-23535
www.monikaltezon.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...