Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα μέτρα στήριξης για επαγγελματίες και επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης - Κάλεσμα για στήριξη στην τοπική αγορά!

Τα μέτρα στήριξης για επαγγελματίες και επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης - Κάλεσμα για στήριξη στην τοπική αγορά!

Για τις αποφάσεις στήριξης που έχει λάβει ο Δήμος Τρίπολης και αφορούν τις πληττόμενες επιχειρήσεις αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης, κατά τη διάρκεια συνέντευξη τύπου.

Αρχικά, ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του δήμου για την καθοριστική συμβολή τους, στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Ο Δήμαρχος προσέθεσε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα κρούσμα στην περιοχή μας. «Η κρίση δεν έχει περάσει και ζητώ από τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πριν καν προκύψει η πανδημία, ο κ. Τζιούμης είπε ότι είχε ληφθεί απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο για μείωση 30% στην κατάληψη κοινοχρήστου χώρου, διότι ο δήμος διέβλεπε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.

Ακολούθησε η κρίση, έκλεισαν τα καταστήματα και οι πρώτες αποφάσεις του δήμου ήταν να μηδενιστούν τα τέλη κατάληψης των κοινοχρήστων χώρων, από τον Μάρτιο, πριν καν ακόμα αποφασίσει το Υπουργείο Εσωτερικών. «Απαλλάξαμε τους καταστηματάρχες από τα τέλη» είπε.

Επίσης, υπήρξε απαλλαγή για το σύνολο των επιχειρήσεων που πλήττονται, από τα δημοτικά τέλη.

Για τα δημοτικά καταστήματα που νοικιάζει ο Δήμος, όσες επιχειρήσεις έκλεισαν, απαλλάχθηκαν από το ενοίκιο, κατά 100%.

Για τις επιχειρήσεις που δεν έκλεισαν, μειώθηκαν τα ενοίκια στα δημοτικά κτίρια κατά 30%.

«Καλώ τους επιχειρηματίες να καταθέσουν με τον μηχανικό τους το αίτημα για επιπλέον παραχώρηση χώρου ως 100% επιπλέον τετραγωνικά μέτρα, για να μπορέσουν στο διπλάσιο χώρο να αναπτύξουν τον ίδιο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων που είχαν πριν την πανδημία.

Τους καλώ επίσης να σεβαστούν και τους πολίτες, να περιοριστούν στο χώρο που θα τους παραχωρήσουμε. Δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε ελέγχους και πρόστιμα. Οι έλεγχοι θα γίνονται από την αστυνομία και το υγειονομικό από την ερχόμενη εβδομάδα. Η αλήθεια είναι ότι στη συντριπτική πλειοψηφία, οι επιχειρηματίες τηρούν τους κανόνες. Εμείς ζητάμε να μην κλείνουν δρόμοι, πεζοδρόμια και να υπάρχει σεβασμός στα άτομα με ειδικές ανάγκες.» είπε ο Δήμαρχος.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη μείωση των δημοτικών τελών κατάληψης, για τις περιπτώσεις επιχειρήσεων που δεν θα υπάρχει η δυνατότητα παραχώρησης επιπλέον χώρου για τραπεζοκαθίσματα.

Για την πλατεία Αγίου Βασιλείου, τόνισε υπάρχει ένα θέμα νομικής κι εφόσον ξεπεραστεί, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα πάνω στο δρόμο. «Είμαστε σε συνεννόηση με τους καταστηματάρχες και αναζητούμε τη νομική φόρμουλα» ανάφερε ο κ. Τζιούμης.

Κατόπιν, μίλησε για την «καμπάνια του Δήμου με την οποία καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις».

Τέλος, είπε: «Για την επιτυχία που έχει η χώρα μας στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ένας σημαντικό πυλώνας είναι οι Δήμοι, ο πρώτος βαθμός της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η πολιτεία πρέπει να συνεχίζει να εμπιστεύεται τους Δημάρχους, διότι στην προσπάθεια που θα γίνει στην πορεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να στηρίξει τους πολίτες.»

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...